Съпругата на израелския президент почина след трансплантация

Нехама Ривлин беше популярна първа дама
Обновена: 4 юни 2019 12:29 | 4 юни 2019 12:28, Елка Василева
8
Съпругата на израелския президент почина след трансплантация
Снимка: архив, Президентство

Съпругата на израелския президент Реувен Ривлин - Нехама Ривлин, почина на 73-годишна възраст, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Пресслужбата на президента съобщи, че тя е починала от белодробна недостатъчност, три месеца след като й беше направена трансплантация, предаде АП.

Нехама Ривлин страдаше от години от фиброза на белите дробове, което налагаше постоянно да бъде свързана с кислороден апарат, включително когато се появяваше на публични събития със съпруга си, отбелязва ДПА.

"Съпругата ми Сара и аз, както и всички граждани на Израел, изразяваме дълбока тъга от кончината на съпругата на президента Нехама Ривлин", заяви премиерът Бенямин Нетаняху. "Всички се молихме за оздравяването й при последните й проблеми, с които тя се бори смело. Изказваме нашите сърдечни съболезнования на президента и цялото му семейство", добави Нетаняху.

Длъжността на израелския президент е предимно церемониална. Нехама Ривлин беше популярна първа дама, покровителка на изкуствата, околната среда и децата със специални нужди, пише БТА.

Родом от земеделска общност в централен Израел, дете на емигрирали от Украйна евреи, Нехама се омъжва за Реувен Ривлин през 1971 г. и е негов доверен съветник през цялата му политическа кариера. Двамата имат три деца и седем внуци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ИзраелНехама Ривлин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
няма ли най-после световната мисъл да се обедини и да се разработи изграждане на органи от собствени клетки. Това ще е велико, всичко друго е половинчато решение
4
2
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Господ Бог е един и Исус Христос е негов син.Горкият ти, защото си заченат в алкохолен бульон
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато не сме присъствали на събитието, е правилно да се използват преизказните форми на -л, -ла, -ло, -ли. Не да се говори и пише в минало време на -х или -ше. Масово журналисти предават чужда информация на лош (неточен) български.
2
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Присаждането на органи е изключително скъпо и крайно не ефективно.Мисля си за двумесечното бебе, на което предстои трансплантация на черен дроб. Горкото. Родено е без късмет.
1
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички се молихме за оздравяването й при последните й проблеми, с които тя се бори смело. Каза Натаняху......На кой сте се моли ли бе на Исус Христос или на Отец му. Вашият Бог кой нее ли Юда Искариотски.